Veganský způsob života a jeho sociální aspekty - Novotný, Jiří (Univerzita Pardubice, 2020)
Hlavním tématem této bakalářské práce je životní styl nazývaný veganství. Tento způsob života se v poslední době dostává do popředí společnosti a mnoho lidí se s ním již v nějaké formě setkalo. Tato bakalářská práce má veganství více přiblížit. Je založena na výpovědi informantů a auto-etnografii autora. Práce popisuje cesty k tomuto způsobu života a také soužití s lidmi, kteří vegané nejsou.
Vegan way of life and it´s social aspects
Keywords: vegani; speciecismus; životní styl; strava; návyky; vegans; speciecism; life style; diet; habits