Vitamín B12 v potravinách - Šarková, Lea (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce pojednává o vitamínu B12, věnuje se doporučenému a skutečnému příjmu, problémům a příčinám při jeho nedostatku v lidském organismu a také jeho různorodým zdrojům v potravě. Práce se zabývá také výrobou a biosyntézou tohoto vitamínu. Zaměřuje se na jeho stabilitu při tepelném zpracování různými technologiemi.
Vitamin B12 in food
Keywords: vitamín B12; potrava; propionové bakterie; kulinární úpravy; Vitamin B12; food; propionic bacteria; culinary