Evropská služba zaměstnanosti - Doubek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou Evropské služby zaměstnanosti. V úvodu práce jsou vymezeny jak teoretické poznatky týkající se této služby, tak informace popisují migraci obyvatelstva. Velký prostor je dán především přiblížení Evropské služby zaměstnanosti a poznatkům týkající se odezvy široké veřejnosti na tuto službu. Jsou zde popisovány klady a zápory, se kterými se klienti při využívání Evropské služby zaměstnanosti setkávají a stručné návrhy řešení, které by mohly přispět k lepšímu fungování služby.
European Employment Services
Keywords: EURES; Trh práce; Migrace; Evropský hospodářský prostor; Labour Market; Migration; European Economic Area