Optimalizace provozu na trati z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm město - Hána, František (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zaměřuje na optimalizaci železniční tratě z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm město. Na základě pohybové rovnice vlaku a parametrů infrastruktury je vytvořen model jízdy vlaku v softwaru Excel a jsou navrhnuty nové provozní koncepty, včetně infrastrukturních opatření.
Optimization of traffic on the line from Ostrava to Frenštát pod Radhoštěm město
Keywords: trakční výpočty; grafikon; simulace; traction calculations; graph; simulation