Výprava vlaku v železničních stanicích - Dlouhá, Eliška (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována výpravě vlaku v železničních stanicích. Zabývá se analýzou vývoje výpravy vlaků v železničních stanicích. Řeší současný stav výpravy vlaku z pohledu dopravce i provozovatele. Dále se práce zabývá možnými návrhy pro úpravu výpravy vlaků, které by mohly vést k efektivnímu využití práce dopravních zaměstnanců a zvýšení bezpečnosti při provozu železniční dopravy.
Train dispatching in railway stations
Keywords: vlaky; návěst; výpravčí; odjezdy; stanice; trains; signal; train dispatcher; departure; stations