Detekce volných radikálů v biologických vzorcích pomocí EPR spektroskopie - Vaňharová Lundová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Volné radikály a sním související oxidační stres se významně uplatňují v patogenezi Alzheimerovy choroby. V rámci předkládané diplomové práce byly pomocí EPR spektroskopie analyzovány vzorky vlasů pacientů se všemi stádii tohoto neurodegenerativního onemocnění.
Detection of free radicals in biological samples by EPR spectroscopy
Keywords: volné radikály; antioxidanty; EPR spektroskopie; Alzheimerova choroba; free radicals; antioxidants; EPR spectroscopy; Alzheimerś disease