Kontrolní činnost Celní správy ČR v oblasti spotřebních daní - Šlaufová, Magdalena (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se věnuje problematice kontrolní činnosti Celní správy ČR v oblasti spotřebních daní a za cíl si klade analyzovat a zhodnotit tuto činnost za posledních deset let. Splnění cíle bylo dosaženo za pomoci analýzy grafického zpracování dat získaných z výročních zpráv Celní správy. Výstupy ukazují, že efektivita kontrol postupně roste, stejně jako výše doměřené daně. Z toho vyplívá, že aplikované změny způsobu kontrol, jsou dlouhodobě efektivní
Control activities of the Customs Administration of the Czech Republic in the area of excise taxes
Keywords: celní správa; efektivita; spotřební daně; daňová kontrola; daňové řízení; vybrané výrobky; Customs Administration; effectivness; excise taxes; tax control; tax procedure; selected products