3D tisk lékových forem s obsahem biopolymerů - Kynclová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá 3D tiskem lékových forem s obsahem biopolymerů. V první kapitole jsou popsány druhy lékových forem a způsoby jejich dělení. Druhá kapitola je výčet biopolymerů, které byly pro 3D tisk již použity a třetí kapitola obsahuje metody 3D tisku k tomu použité. Poslední část práce se věnuje návrhu dvou pevných lékových forem, jejich výrobě metodou 3D tisku a ověření jejich mechanických vlastností.
3D printing of drugs containing biopolymers
Keywords: 3D tisk; biopolymery; lékové formy; 3D printing; biopolymers; dosage forms