Využívání elektronického obchodu s ohledem na věk uživatelů - Vostřez, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu věku uživatelů na užívání e-businessu. Jsou v ní popsány základní pojmy spojené s problematikou e-businessu a podobných služeb. Vymezuje pojmy uživatelů elektronických služeb a základních prostředků pro ochranu spotřebitele. Hlavní část práce uvádí a shrnuje výsledky dotazníkového šetření týkající se věkové závislosti uživatelů na užívání jednotlivých forem e-businessu. Dále jsou zde uvedeny obavy uživatelů z užívání e-businessu a služeb s ním spojených, které byly zkoumány současně s vlivem věku uživatelů.
The exploitation of the e-shop regarding the users´ age
Keywords: e-business; e-banking; e-shop; e-commerce; e-services; věk uživatelů; dotazníková šetření; user's age; survey