Detekce plísní rodu Fusarium v ječmeni pomocí molekulárně biologických metod - Lánská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá detekcí rodu Fusarium v ječmeni s využitím polymerázové řetězové reakce. Teoretická část se věnuje morfologii plísní rodu Fusarium, jejich schopnosti produkovat primární a sekundární metabolity a dopadům těchto kontaminantů na sladařský průmysl. Experimentální část je zaměřena na mikrobiologickou analýzu vzorků ječmene, izolaci DNA a následnou druhovou detekci rodu Fusarium pomocí multiplexní polymerázové řetězové reakce.
Detection of Fusarium Fungi in Barley Using Molecular Biological Methods
Keywords: Fusarium; ječmen; PCR; mykotoxiny; Tri5 gen; Fusarium; barley; PCR; mycotoxins; Tri5 gene