Těkavé organické látky ve vnitřním prostředí a možnosti jejich stanovení - Sojková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na těkavé organické látky a jejich vliv na kvalitu vzduchu ve vnitřním prostředí. Popisuje polutanty, které ovlivňují prostředí uvnitř budov a mohou mít dopady na lidské zdraví. Dále se zabývá metodami pro stanovení těchto látek. Převážná část práce se věnuje terénnímu měření těkavých organických látek v reálných podmínkách vnitřního prostředí a hodnocení kvality vzduchu.
Volatile organic compounds in the indoor environment and methods for their determination
Keywords: těkavé organické látky; vnitřní prostředí; kvalita vzduchu; fotoionizační detektor; volatile organic compounds; indoor environment; air quality; photoionization detector