Právní aspekty poskytované péče zdravotnickými záchrannými službami během pandemie COVID-19 - Nocar, Václav (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá právními aspekty poskytované péče zdravotnickými záchrannými službami během pandemie COVID-19. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou část a na část výzkumnou. Teoretická část mapuje a popisuje zdravotnické právo s důrazem na legislativu vztahující se k chodu zdravotnických záchranných služeb a dále popisuje průběh pandemie COVID-19 v České republice. Výzkumná část analyzuje výsledky získané pomocí polostrukturovaného rozhovoru, který probíhal se zástupci 12 záchranných služeb v České republice. Výsledky jsou porovnávány s platnou legislativou a součástí práce je také návrh doporučení pro praxi, obsahující postupy zdravotnických záchranných služeb během pandemie dle představy de lege ferenda.
Legal aspects of care provided by emergency medical services during the COVID-19 pandemic
Keywords: zdravotnická záchranná služba; pandemie; COVID-19; legislativa; zdravotnické právo; emergency medical service; pandemic; COVID-19; legislation; healthcare law