Vývoj a současný stav dočasné pracovní neschopnosti v České republice a její kontrola - Mikulcová, Lenka (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce se zabývá činností oddělení lékařské posudkové služby při Okresní správě sociálního zabezpeční občanů na úseku nemocenského pojištění, důchodového zabezpečení, posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti občanů, kontroly plnění povinností a výběru pojistného na sociální zabezpečení. Práce je zaměřena jen na kontrolní činnost OSSZ v oblasti dočasné pracovní neschopnosti, nevěnuje se podrobněji evidování práce neschopných občanů.
Keywords: Kontrola; pracovní neschopnost; Pardubice; sociální zabezpečení; Nemocenské pojištění; zdravotní pojištění; pojištění; lékařská posudková komise