Příprava a stavba jezdeckých kasáren v Pardubicích (1892-1894). - Kroupová, Dana (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se hlavně zaměřuje na přípravu a výstavbu jezdeckých kasáren v Pardubicích v první polovině 90. let 19. století. Následně se práce zaobírá Rakousko-Uherskou armádou převážně v období druhé poloviny 19. století. Posledním tématem jsou Pardubice zejména v 19. století.
Preparation and Construction of Dragoon's Military Quarters in Pardubice (1892-1894).
Keywords: Rakousko-Uherská armáda; Pardubice; jezdecké kasárny; vojenství; jezdectvo; 19. století.; Austro-Hungarian army; Pardubice; Equestrian barracks; military; cavalry; 19. century