Hodnocení bolesti rodiček v průběhu revize a ošetření porodního poranění - Ťopková, Anna (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce s názvem "Hodnocení bolesti rodiček při revizi a ošetření porodního poranění" je teoreticko-průzkumnou prací. V teoretické části nabízí základní informace k pochopení problematiky porodního poranění, revize porodních cest a metod tlumení bolesti při tomto výkonu. V rámci praktické části je popsán proces provedeného průzkumu hodnocení bolesti rodiček, které porodily v krajské porodnici Jihomoravského kraje. Tato práce mapuje rozdíly v hodnocení bolesti u žen v závislosti na jejich porodním poranění.
Evaluation of pain in mothers during the revision and treatment of birth injuries
Keywords: hodnocení bolesti; porodní poranění; revize po porodu; šití porodního poranění; SF-MPQ; pain assessment; perineal tear; postpartum revision; suture of perineal tear; SF-MPQ