Možnosti energetického využití biomasy v ČR - Morkusová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
V bakalářské práci na téma "Možnosti energetického využití biomasy v ČR" porovnávám techniky získávání elektrické energie a tepla nejen z biomasy, ale i z fosilních paliv. V jednotlivých kapitolách jsou popsány principy těchto technik. V práci jsou uvedeni vybraní čeští výrobci a dodavatelé technologií decentralizovaných zdrojů energie a jejich nabídky. V konečné části je shrnuta podpora a míra dotace ze strany České republiky pro výrobce elektrické energie a tepla z biomasy.
The possibilities of biomass energetic use in the Czech Republic
Keywords: biomasa; energie z biomasy; obnovitelné zdroje energie; získávání elektrické energie a tepla; biomass; biomass energy; renewable resources of energy; obtaining of electric power and heat