Porovnání účinnosti edukačních metod při výuce vybraných témat první pomoci - Endrlová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce na téma "Porovnání účinnosti edukačních metod při výuce vybraných témat první pomoci" je teoreticko-výzkumná práce. Práce je zaměřena na efektivnost vybraných edukačních metod při výuce zásad první pomoci při krvácení. V teoretické části je zmíněna problematika první pomoci, edukace a staršího školního věku. Praktická část se zabývá výzkumem, jehož cílem bylo zjištění dosavadních znalostí a dovedností žáků druhého stupně základní školy a následně porovnání vlivu přednášky a instruktážního videa jakožto edukačních metod na znalosti a dovednosti v první pomoci.
Comparison of the effectiveness of educational methods for teaching selected topics of first aid
Keywords: první pomoc; edukace; přednášky; instruktážní videa; škola; first aid; education; lectures; instructional videos; school