Etnografie divadla: Vliv habitu na kvalitu herce - Bartoš, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována studiu divadelních technik světa z pohledu divadelní antropologie. Následně se zaobírá pojmem dobrý herec a přibližuje jeho vnímání v daných částech světa. Tyto poznatky jsou následně zasazeny do konceptu habitu a kapitálu.
Ethnography of theatre: Effect of habitus on quality of actor
Keywords: divadelní antropologie; habitus; kapitál; divadlo; herci; theatre of anthropology; habitus; capital; theatre; actors