Systém pro analýzu studijních výsledků - Kudláček, Roman (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou studijních výsledků studentů, kteří studovali na Univerzitě Pardubice fakultu ekonomicko-správní. Úkolem je zjistit závislosti ve studijním procesu. Analýzy jsou provedeny pomocí metod Data Miningu. Použita je shluková analýza a rozhodovací stromy. Modelování je provedeno v programovém prostředí SPSS Clementine 10.1. Pro velkou část přípravy dat je využito aplikace MS Excel 2007.
System for analysis of the study results
Keywords: Data Mining; studijní výsledky; shlukové analýzy; rozhodovací stromy; study results; cluster analyses; decision trees