Ovlivnění antikorozní účinnosti zinkového prachu jako anodického inhibitoru kombinací s kovovými pigmenty v nátěrových hmotách - Šponarová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá aplikací kovových pigmentů do nátěrových hmot. Byly připraveny epoxidové a silikonové nátěry lišící se obsahem kovových pigmentů. Na základě nepřímých korozních a antikorozních účinností byl zkoumán vliv pigmentů na vlastnosti nátěrového filmu.
The influence of anticorrosive effetivity of zinc dust as an anodic inhibitor in combination with metallic pigments in coating compositions
Keywords: antikorozní pigmenty; koroze; epoxidové pryskyřice; silikonové pryskyřice; antikorozní účinnost