Papírové tapety 19. století : papírové tapety 19. století v Čechách - Hajnová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2003)
Na příkladech klíčových výrobních dílen mapuje práce uměleckohistorický a technologický vývoj papírových tapet 19. století a jejich ornamentiku. Přehledně klasifikuje druhy tapet, výrobní postupy, způsoby aplikace do interiérů a věnuje se i problematice jejich konzervace a restaurování.
Keywords: papírové tapety; ornamenty; výrobní postupy; 19. století; restaurování; konzervace