Analýza záznamů ze senzorů pro měření glykémie (CGM, FGM) - Franěk, Matouš (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na jedno z nejčastějších onemocnění 21. století, kterou je diabetes mellitus (cukrovka). Je zde uvedena historie diabetu, anatomie a fyziologie slinivky břišní a základní přehled typů diabetu. Tato závěrečná práce se podrobněji zaměřuje na měření glykémie.
Analyssis of records from glucose monitors (CGM, FGM)
Keywords: diabetes mellitus; CGM; FGM; měření glykémie; diabetes mellitus; CGM; FGM; diagnostic of diabetes mellitus