An improved implementation of Hungarian method for the transportation problem - Janáček, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1998)
V článku je ukázána možnost zlepšení práce maďarské metody pro řešení dopravní úlohy pomocí lepší implementace. Implementační zlepšení bylo založeno na zefektivnění výpočetní práce při aktualizaci duálních proměnných podle přístupu Jonkera a Volgenanta [4] použitého pro řešení přiřazovací úlohy. Článek obsahuje standardní i zlepšený algoritmus výpočtu dopravní úlohy včetně výsledků numerických experimentů umožňujících výběr vhodné implementace algoritmu.
Keywords: Doprava; matematické řešení; Algoritmy