Potravinová intolerance se zaměřením na výrobky z mléka a sóji - Vyvážilová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových intolerancí, se zaměřením na intoleranci sóji a laktózy. Popisuje rozdíly mezi potravinovou intolerancí a alergií, diagnostické metody, příznaky a možnosti léčby těchto stavů. Práce také poskytuje doporučení pro stravování osob s těmito intolerancemi a zkoumá sociální a psychologické dopady na životní styl jedinců. Prevence a edukace jsou klíčovými aspekty pro zvládání těchto stavů a zlepšení kvality života.
Food intolerance with a focus on milk and soy products
Keywords: potravinová intolerance; potravinová alergie; intolerance na sóju; intolerance laktózy; stravování; food intolerance; food allergy; soy intolerance; lactose intolerance; diet