Povodně na území hlavního města Prahy - Jelínková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na povodně, jakožto mimořádné události, na území hlavního města Prahy. Práce se zabývá povodňovou prevencí z ekonomického hlediska. Předmětem zájmu jsou zejména náklady na protipovodňová opatření v porovnání s povodňovým rizikem, které městu hrozí.
Flood on the territory of the capital city Prague
Keywords: Krize; Mimořádné události; Povodně; Vltava; Praha; rizikové analýzy; protipovodňová opatření; Crisis; specified undesired events; Floods; Prague; hazard operation studies; flood controls