Příčiny a řešení nezaměstnanosti v ČR - Janoušek, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem diplomové práce je souhrnná analýza zaměstnanosti a nezaměstnanosti v ČR. Práce je věnována aspektům nezaměstnanosti z teoretického i praktického pohledu na základní pojmy na trhu práce. Souhrnná analýza ČR zahrnuje období od roku 1989 respektive 1993 do současnosti. Výstupem z provedené analýzy jsou navrhovaná řešení, hospodářsko-politická opatření a odhad budoucího vývoje nezaměstnanosti.
Causes and solutions of unemployment in the Czech Republic
Keywords: Labour Market; Employment; Unemployment; employment policy; Trh práce; zaměstnanost; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti