Hodnocení dopravníků metodou AHP a výběr vhodného dopravníku pomocí TOPSIS metody - Peštál, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Předmětem práce je srovnávání a hodnocení dopravníků pomocí několika kritérii. Jednou z metod porovnávání je metoda AHP, která se často využívá pro multikriteriální rozhodování. Pro výběr toho vhodného dopravníku je pak použita metoda TOPSIS. Jako vstupní data pro porovnání jsou použita např. rychlost dopravníku, spotřeba energie, přepravní množství, cena
Evaluation of conveyors using the AHP method and selection of a suitable conveyor using the TOPSIS method
Keywords: dopravníky; metoda AHP; multikriteriální rozhodování; metoda TOPSIS; conveyors; AHP method; multi-criteria decision-making; TOPSIS method