Příběhy proměn: Identita lidí praktikujících Tai-chi - Skřivánková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá otázkou praktikování Tai-chi a jeho vlivu na zdraví člověka, ať už po fyzické, tak i po psychické stránce. Cílem práce je zjistit, zda praktikování ovlivňuje život cvičence i mimo skupinu, kde cvičí. Práce dále pojednává o metodách praktikování Tai-chi a spirituálním aspektu Tai-chi. Práce je založena na vlastním kvalitativním terénním výzkumu. Hlavní metodou výzkumu byly polostrukturované rozhovory.
Stories of tranformations: The identity of people practicing Tai-chi
Keywords: Tai-chi; čínská umění; zdraví; spiritualita; cvičenci; harmonizace mysli; praktikování; Tai-chi; chines art; health; spirituality; trainee; harmonization of mind; practicing