Rizika regionu Královéhradecko - Bažantová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou krizového řízení na úrovni regionu Královéhradecko. V první části diplomové práce jsem vysvětlila základní pojmy související s problematikou krizového řízení. Další část jsem věnovala stručné charakteristice regionu Královéhradecko. V kapitole analýza potenciálu jsem se snažila popsat nejčastější přírodní i lidskou činností vyvolané mimořádné události, které mohou postihnout tento region. V závěru práce jsem zhodnotila současné podmínky v Královéhradeckém regionu a uvedla možné návrhy a doporučení ke zlepšení řízení krizí a mimořádných událostí v našem regionu.
Risks of the region Královéhradecko
Keywords: integrated wrecking system; emergency conditions; emergency management; emergency events; Risks; Integrovaný záchranný systém; krizové situace; Krizový management; Mimořádné události; rizika