Autobusy městské hromadné dopravy, ekologické výzvy, technické možnosti snižování škodlivých emisí, očekávané reakce průmyslu paliv - Graja, Milan (Univerzita Pardubice, 1998)
Technické možnosti snižování emisí škodlivin u vznětových motorů, ozdravování životního prostředí inteligentními technikami přenosu výkonu. Efekty plynoucí ze zvyšování čistoty motorové nafty. Možné alternativy pohonné látky jako náhrada za motorovou naftu, stlačený zemní plyn (CNG) a zkapalněný ropný plyn (LPG). Ekologické efekty plynoucí z náhrady motorové nafty, bionaftou pro pohon autobusů městské hromadné dopravy. Ekologické výzvy směrem k průmyslu paliv, zemědělství a zejména magistrátům Evropských měst.
Buses of city mass transport, ecology challenges, technical possibilities of harmful emissions dispraise, expected reactions of fuel industry
Keywords: city mass transport; ecology challenges; harmful emissions; Diesel oil; alternative power fuel; městská hromadná doprava; ekologické výzvy; škodlivé emise; Motorová nafta; alternativní pohonné látky