C-H funkcionalizace aminů pomocí iontově vázaných řídících skupin - Golka, Josef (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá zavedením nového ligandu vhodného pro C-H funkcionalizační reakce založené na principu iontově vázaných řídících skupin. V práci byla popsána nová syntéza kyseliny 2-kyanofenoxyoctové a kvarterních amoniových solí odvozených od anilinu, benzylaminu a fenethylaminu. Byl proveden i pokus o C-H funkcionalizaci připravených substrátů.
C-H functionalization of amines controlled by directing groups based on ionic pairs
Keywords: C-H funkcionalizace; řídící skupina; iontové párování; aminy; C-H functionalization; directing group; ion pairing; amines