Hodnocení papírotvorných vlastností celulózových vláken - Bureš, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá hodnocením papírotvorných vlastností celulózových vláken pomocí metody tzv. rheosedimentace. Výsledky této metody jsou porovnány s výsledky dalších běžně užívaných metod např. WRV. Práce se též zaměřuje na mikroskopické zhodnocení morfologického vzhledu studovaných materiálů.
Evaluation of papermaking ability of cellulosic fibres
Keywords: rheosedimentace; papírotvorné vlastnosti; celulózová vlákna; rheosedimentation; papermaking ability; cellulosic fibres