Ekonomika prevence povodní - Cabrnoch, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce vymezuje hlavní teoretické pojmy na téma povodně a prevence škod jimi způsobenými. Čtenář je seznámen s prevencí povodní v České republice a náklady na vybudovaná opatření v hlavním městě Praze. Jsou zde provedené ekonomické analýzy prevence povodní a analýzy přínosu vybudovaných protipovodňových opatření v Praze. V práci jsou také použity grafy, tabulky, mapy a obrázky pro lepší představu a pochopení tématu.
Economy of flood´s prevention
Keywords: povodně; stupně povodňové aktivity; záplavová území; N-letá voda; vodní díla; ochrana; riziko; prevence povodní; flood; floods activity degrese; flood teritory; N-year flood; hydro-electric plant; protection; risk; prevention of floods