Veřejné prostory jako prostředí pro věci veřejné - Prokop, Jan (Univerzita Pardubice, 2004)
Záměrem této práce je charakterizovat věci veřejné ve vztahu k veřejnému prostoru, který zažívá nebývalý rozmach nejen ve své fyzické podobě, jež je v České republice důsledkem pádu komunismu, ale i v podobách alternativních, mediálního prostoru a kyberprostoru, které se stávají běžnými součástmi našeho života a jejich význam neustále roste.
The public space as the environment for public affaires
Keywords: veřejné prostory; společnost; kyberprostor; veřejný sektor; územní členění; Jablonec n. Nisou