Echinokokóza - Řezníčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci popisuje parazit Echinococcus granulosus, který u člověka způsobuje onemocnění charakterizované vznikem cystických útvarů v různých částech těla. Popisuje nákazu označenou jako cystická echinokokóza, její klinické projevy, diagnostické metody schopné odhalit onemocnění člověka, efektivní terapie a epidemiologické rozmístění hlavních endemických lokalit výskytu tasemnice Echinococcus granulosus.
Echinococcosis
Keywords: klinická biologie; onemocnění; laboratorní diagnostika; tasemnice; parazitární nemoci; terapie