Stanovení stříbra v termoelektrických materiálech atomovou absorpční spektrometrií - Jakoubková, Pavla (Univerzita Pardubice, 1997)
Bylo analyzováno 27 vzorků krystalů různého složení. Metoda FL-AAS byla aplikována při vlnové délce 238,1 nm s použitím plamene acetylen - vzduch. Byl sestaven teplotní program. Kalibrace byla realizována v koncentračním rozmezí 0,60 - 5,44 mikrogramů Ag/l.
Determination of silver in thermoelectric materials by atomic absorption spectrometry
Keywords: termoelektrické materiály; stříbro; Atomová absorpční spektrometrie