Restaurování dvou malovaných výjevů na stropu lodi a na severní oratoři kostela Nanebevzetí Panny Marie v Klokotech - Mathes, Josef (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce obsahuje restaurátorský průzkum a dokumentaci provedeného zásahu na dvou výjevech v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Klokotech. První výjev se nachází na jižní straně stropu hlavní lodi. Strop a jeho výzdoba pochází z konce 19. století, vytvořeného na místo původního poškozeného barokního stropu. Druhý výjev se nachází na klenbě v severní oratoři kostela pocházející z počátku 18. století. Téma výjevu je zázrak uzdravení Terezie Krebsové svatým Janem Nepomuckým. Dokumentace také obsahuje grafickou, obrazovou a textovou přílohu.
Restoration of two painted scenes on the ceiling of nave and northern oratory in the church of Assumption of Virgin Mary in Klokoty
Keywords: restaurování; nástěnná malba; čištění; retuš; rekonstrukce; Klokoty; sv. Jan Nepomucký; Nanebevzetí Panny Marie; restoration; mural; cleaning; retouching; reconstruction; Klokoty; Saint John of Nepomuk; Assumption of the Virgin Mary