Nátěrové systémy pro těžkou korozní a atmosférickou ochranu kovových materiálů - Zgoni, Hedvika (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována povrchové ochraně kovových konstrukčních materiálů. Zabývá se rozdělením atmosférického prostředí dle korozní náročnosti, činiteli korozní degradace, nátěrovými systémy a způsoby testování ochranných nátěrů. Jsou zde uvedeny nejznámější ochranné systémy.
Coating systems for corrosive and atmospheric demanding protection of metal materials
Keywords: koroze; nitková koroze; organické povlaky; zkoušení odolnosti nátěrů; corrosion; filiform corrosion; organic coating; paint testing