Informovanost sester a lékařů o hospicové péči - Kálesová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2009)
Tématem mé bakalářské práce je informovanost lékařů a sester o hospicové péči. V teoretické části je popisována všeobecná problematika péče o umírající, jejich potřeby, definice a druhy hospicové péče. Mýty o smrti a umírání, nejčastější somatické obtíže terminálně nemocných a vzdělávání v paliativní péči. Ve výzkumné části je popisována metodika výzkumu, a dále jsou analyzovány výsledky zjištěné na základě anonymního dotazníku. Výsledky jsou zpracovány v tabulkách, grafech a slovně popsány. Na konci výzkumné části jsou rozebírány v diskuzi předem stanovené výzkumné záměry.
Awareness of nurses and doctors on the hospice care
Keywords: hospice; hospicové péče; paliativní péče; umírání; hospice; hospice care; paliative care; dying