Rozhodování cestujících v letecké dopravě - Čejka, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na otázku vlivu iracionálního rozhodování a kognitivních zkreslení na rozhodování cestujících v letecké dopravě. Analyzuje tyto vlivy pomocí dotazníkového šetření a z dosažených výsledků vyvozuje doporučení, která by mohla tyto vlivy minimalizovat, případně tyto vlivy využít ve prospěch marketingového ovlivnění potencionálních cestujících
Decision-making of air passengers
Keywords: rozhodování cestujících; letecká doprava; iracionální rozhodování; kognitivní zkreslení; behaviorální ekonomie; passenger decision-making; air transport; irrational decisions; cognitive distortion; behavioral economics