Zavedení taktové dopravy na trati Pardubice - Havlíčkův Brod - Zitko, Josef (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou grafikonu vlakové dopravy platného v roce 2022 na železniční trati číslo 238 spojující Pardubice a Havlíčkův Brod. V úvodní části tato práce charakterizuje infrastrukturu, vozidla a jízdní řád této trati. Dále jsou analyzovány některé kvantitativní a kvalitativní ukazatele charakterizující grafikon platný pro období roku 2022. Ve druhé části je navržen grafikon nový, ve kterém je kladen důraz na pravidelnou nabídku dopravy v podobě taktového vedení vlaků. Zavedení nového grafikonu počítá s minimálními zásahy do infrastruktury. V závěrečné části práce je uvedeno srovnání ukazatelů navrhovaného grafikonu a grafikonu platného v roce 2022 a srovnání jejich kladů a záporů.
Introduction of periodical traffic on the line Pardubice - Havlíčkův Brod
Keywords: taktová doprava; grafikon vlakové dopravy; trať 238; Pardubice; Havlíčkův Brod; periodical traffic; timetable; line 238; Pardubice; Havlíčkův Brod