Výukový přípravek s procesorem typu 8051 - Bubeník, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá návrhem a realizací výukového přípravku s procesorem typu 8051, který umožňuje programovat tento mikrokontrolér přes rozhraní USB a též komunikaci přes rozhraní standardu RS-232. První část obsahuje základní informace o klíčové součásti - mikrokontroléru a jeho běžných periferiích. Další část popisuje předchozí výukový přípravek pro porovnání, možná řešení nového zařízení a zvolený nový model, použitý v prototypu. Obsahuje také návrh obslužného softwaru a základní informace o programech, založených na tomto návrhu. V poslední části je ověření parametrů hardwaru (zejména parametrů komunikace), zkouška funkcí softwaru a uživatelský návod pro práci se zařízením a zmíněným softwarem pro budoucí uživatele.
Educational device with a processor type 8051
Keywords: mikrokontrolér 8051; USB; SPI; RS-232; výukový přípravek; microcontroller 8051; educational device