Využití alternativních energetických zdrojů - Mrázová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce pojednává o energetice a jejím vývoji ve světě a v České republice. Charakterizuje alternativní energetické zdroje a ukazuje využití těchto zdrojů v České republice. Praktické část se zaobírá projektem na využití biomasy v Kněžicích a hodnotí jeho pozitiva a zápory.
The usage of alternative energy powers
Keywords: Alternativní energie; Energetika; Čeká republika; biomasa; energetická závislost; podpora obnovitelných zdrojů; Alternative energy; energetic; Czech Republic; biomass; energy dependence; support of the alternative powers