Důsledky poklesu zájmu o automobilový průmysl v regionu Rychnov nad Kněžnou - Dvořáková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem bakalářské práce na téma "Důsledky poklesu zájmu o automobilový průmysl v regionu Rychnov nad Kněžnou" je souhrnná analýza trhu práce daného okresu se zaměřením na vývoj míry nezaměstnanosti v jednotlivých mikroregionech za období let 1993 až březen 2010. První část se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů jako je nezaměstnanost, trh práce apod. Druhá část popisuje zmapování největších zaměstnavatelů ve vybrané oblasti a sledování počtu jejich pracovníků v období od roku 2008 po březen roku 2010. Třetí část pojednává o návrhu řešení zjištěných nedostatků z pohledu státu, kraje, obce a Úřadu práce v RK.
The consequences of a decline of interest in the automotive industry in the region Rychnov nad Kněžnou
Keywords: Nezaměstnanost; druhy nezaměstnanosti; měření nezaměstnanosti; Trh práce; Rychnov; Unemployment; kinds of unemployment; ways of a measurement unemployment; Labour Market