Řešení lineárních diferenciálních rovnic vyšších řádů s podporou Matlabu - Launa, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou diferenciálních rovnic. V práci jsou popsány a vysvětleny základní metody řešení diferenciálních rovnic, včetně analytických i numerických přístupů. Součástí práce je také úvod do prostředí Matlab a jeho využití při řešení diferenciálních rovnic, kdy jsou demonstrovány praktické výpočty a vizualizace. Kromě softwarových metod jsou v práci prezentovány i výpočty vybraných příkladů bez použití počítačových nástrojů, což umožňuje lepší pochopení teoretických principů.
Solving Higher-Order Linear Differential Equations with Matlab Support
Keywords: diferenciální rovnice; Matlab; metody řešení diferenciálních rovnic; differential equations; Matlab; methods for solving differential equations