Přelévací efekty plynoucí ze spolupráce při tvorbě inovací - Štěpánková, Monika (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu znalostí a na jejich přelévání při tvorbě inovací. Cílem této práce je zjistit data z CIS a na základě těchto dat provést analýzu přelévacích efektů ve vybraných evropských zemích. Vedle analýzy je cílem práce zmapování, k jaké míře přelévacích efektů dochází. Prvních dvou kapitolách práce jsou charakterizovány znalosti obecně, dále je zde charakterizován vznik a vývoj přelévání. V druhé části diplomové práce se autor zabývá konkrétní analýzou podniků v České republice a na Slovensku. Na základě vybrané statistické metody je ověřen cíl diplomové práce.
Spill-over Effects Resulting from Cooperation in the Creation of Innovation
Keywords: znalosti; přelévací efekty; spolupráce; CIS; transfer znalostí; knowledge; spill-over effects; cooperation; CIS; transfer of knowledge