Zevní radioterapie Hodgkinova lymfomu - úloha radiologického asistenta - Klápšťová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce je, jak plyne z názvu, úloha radiologického asistenta při plánování a provádění zevní radioterapie u pacientů s Hodgkinovým lymfomem. Práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou uvedeny anatomické poznatky k tématu, historie onemocnění, epidemiologie, příznaky onemocnění, diagnostika a způsoby léčby. V praktické části je kladen důraz na vlastní plánování zevní radioterapie a její aplikaci.
External beam radiotherapy for Hodgkin's lymphoma - role of radiology assistant
Keywords: Hodgkinův lymfom; radioterapie; involved field radioterapie; Hodgkin´s lymphoma; radiotherapy; involved field radiotherapy