Ekonomické aspekty činnosti policie ČR - Valentová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá otázkou organizace, řízení a financování Policie ČR. V obecné části je rozpracována tvorba rozpočtu Ministerstva vnitra ČR a následně uvedeno členění finančních prostředků podle jednotlivých disponentur Policie ČR. Dále jsou v práci popsány faktory efektivnosti činnosti Policie ČR a stanoveny podmínky, které je třeba splnit pro předpokládaný vstup Česka do EU.
Economic aspects of Czech police activity
Keywords: Státní správa; policie; Česko; financování; rozpočtové organizace; Ministerstvo vnitra; veřejný sektor