Analýza nákladů a výkonů vybraného podniku - Pospíšilová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nákladů a výkonů ve vybraném podniku. V teoretické části se věnuje pojmům, které souvisejí s tématem bakalářské práce, tedy nákladům, výkonům, výnosům a výsledku hospodaření. Dále je v teoretické části popsán princip horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů a také analýzy bodu zvratu. V praktické části je horizontální a vertikální analýza a analýzy bodu zvratu aplikována na vybraný podnik OTK Group, a. s. Tato část se snaží postihnout specifika analýzy nákladů a výkonů vybraného podniku.
Analysis of Costs and Performances of a Selected Company
Keywords: náklady; výnosy; výkony; výsledek hospodaření; horizontální analýza; vertikální analýza; bod zvratu; costs; incomes; performances; operating results; horizontal analysis; vertical analysis; break-even point