Hospodaření komerčních pojišťoven v ČR - Fojtová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá hospodařením komerčních pojišťoven České pojišťovny a Allianz pojišťovny. Pro hodnocení hospodaření je využita finanční analýza vybraných ekonomických ukazatelů. Jednotlivé subjekty jsou představeny v samostatných kapitolách, aby se s nimi čtenář seznámil. V teoretické části je vymezen význam a metody finanční analýzy. Navazující část této diplomové práce je věnována odhadu vývoje českého a evropského pojistného trhu a využití finančních ukazatelů pro zvolenou pojišťovnu. V poslední části je komparace zjištěných výsledků těchto dvou pojišťoven.
Economy of commercial insurance companies
Keywords: Pojišťovny; Pojišťovnictví; finanční analýzy; hospodaření; insurance companies; Insurance; financial analyses; Economy